Полицията в Пловдив залови 25 мигранти на магистрала „Тракия” край Пловдив, съобщиха от прокуратурата.


Снимка: Младен Шишков

Акцията на униформените на аутобана е била проведена рано сутринта в петък. На гледката на седнали край шосето мъже, охранявани от полицаи, се натъкнал в сутрешните часове депутатът от ГЕРБ от Раковски Младен Шишков.

В своя профил в социалните мрежи той написа: „Тъй като темата се отваря след малко. Нещо нагледно от този момент. Магистрала Тракия, отбивката за Раковски. Тези “пейзажи” бяха позабравени последните години”, явно имайки предвид изслушването в парламента на служебния министър на МВР Бойко Рашков.

Малко по-късно от прокуратурата в Пловдив дойде и официална информация какво точно се е случило. Бежанците били заловени около 7 часа сутринта на 30 юли на 133-ия километър на магистрала „Тракия”. Това е близо до разклона за село Калековец, откъдето също може да се отиде към Раковски.

Бежанците са 25 мъже и не са имали документи за самоличност. Пред полицаите те заявили, че всички са от Афганистан. Движели са се по посока София, като от прокуратурата не уточняват дали са били пешаци, или някой ги е карал към столицата. Чуждите граждани са в добро здравословно състояние, уточняват от държавното обвинение.

По случая е образувана предварителна проверка в РУ – Труд, за което е уведомен по телефона дежурния прокурор в Районна прокуратура – Пловдив. След снемане на обяснения, чуждите граждани ще бъдат настанени в миграционен център. Работата по преписката продължава под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив. Предстои материалите по предварителната проверка да бъдат докладвани в прокуратурата. 
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!