Последните дни миграционният натиск от Гърция към България се е увеличил над 12 пъти. Значително завишение на мигранти се наблюдава и на българо-турската граница. А бежанският център в Любимец прелива.

Ситуацията е драматична, а граничните власти едва удържат прилива на бежанци.  

Скандалният вътрешен министър Бойко Рашков най-накрая установи, че проблемът е сериозен. Седмици наред Рашков настървено обвинява за всичко, което се случва в държавата, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Как обаче да обясним отровните стрели на Рашков към Борисов, когато президентът Радев се срещна с държавния глава на Гърция на 8 юли, когато бе домакин на инициативата "Три морета" в София. 

Явно купешките приказки на Радев с политиците от Гърция не са дали резултат, защото миграционният натиск от южната ни съседка е скочил главоломно. Означава ли това, че Рашков индиректно обвинява патрона си Радев в държавна измяна? 

Или отново ще загуби разсъдъка си и ще плещи глупости срещу Борисов, който явно му е виновен за всичко?

Истината обаче е една и тя е, че по времето на премиерските си мандати Борисов изгради отлично взаимоотношения с президента на Турция Ердоган и високопоставените политици на Гърция, което спомогна за превръщането на България в оазис, защитен от бежански вълни и натиск. 

Екип на БЛИЦ