20-годишният бургазлия Димо Стоянов прекара 24 часа в ареста, след като бе сгащен да шофира БМВ-о си след употреба на цяла палитра от наркотици.

Младежът юркал бавареца по улиците в Бургас, когато бил спрян за рутинна проверка от служителите на МВР, съобщава "Флагман". 

Младокът бил тестван за употреба на синтетични вещества, като drug теста показал голяма част от елементите в Менделеевата таблица. В кръвта на Димо имало кокаин, бензодиазепини, канабис, амфетамин и метадон. Комбинацията за Стоянов се оказала фатална. Ченгетата веднага му щракнали белезниците и го прибрали в патрулката. 

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества още 10 шофьори са хванати надрусани. Водачите са на възраст от 20 до 38 години, сред които и 21-годишна поморийка, чийто тест показал наличие на амфети и пико.

Трима от тях / на 29, 30 и 38 години/ шофирали след употреба на метамфетамин, още двама / 30-годишен бургазлия и 30-годишен мъж от с. Ново Паничарево/ шофирали също след прием на амфетамин и метамфетамин.

Един 34-годишен водач е хванат зад волана с канабис, един 29-годишен мъж от карнобатското село Екзарх Антимово, управлявал л.а. „Митцубиши Галант”, с бургаска регистрация, след употреба на амфетамин. 22-годишен бургазлия с Голф, с бургаска регистрация, е заловен след употреба на бензодиазепини.

В три случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.