Една глоба за нарушение на пътя е имала 20-годишната Габриела Медарова от Пловдив през 2-годишния си шофьорски стаж. В неделя сутринта тя помля с джипа си „БМВ Х5” 10 паркирани коли, след което изоставила потрошения си автомобил по средата на улицата и се се прибрала в дома си, където била арестувана.
Нарушението, заради което била глобена, е станало този март. Тогава тя била спряна от патрул на „Пътна полиция”, защото криволичела по пътното платно. Полицаите я проверили с дрегер и резултатът й бил отрицателен. Заради това обаче, че тя не спазвала линията на пътното платно, я глобили с 20 лева, пише "Монитор". 

Само месец по-късно Габриела се качила на джипа си, след като е пила и е пушила марихуана. Тестът й с дрегер, след катастрофата от 15 април т.г. с помлените 10 паркирани коли, показал 1,38 промила алкохол в кръвта, а драг теста й – марихуана. Срещу Габриела, която е танцьорка в нощен клуб, прокуратурата повдигна обвинения за 3 престъпления: за шофиране след употреба на алкохол, на дрога и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство.

С постановление на наблюдаващия прокурор от понеделник Габриела Медарова е оставена в ареста за нови 72 часа. По повдигнатите й обвинения се предвижда затвор от 1 до 3 години, както и глоби.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ