Разкриха подробности за зверството в Свищов, при което мъж подстрига жена си, преби я и я разходи за назидание по улицата.

„Мъжът е заплашил жена си, че ще я убие, ако не се съгласи да я подстриже. Тя седнала на стола и той я подстригал нула номер“, каза за Нова Тв наблюдаващият прокурор Силвия Начкова.

Тя уточни, че мотивът за деянието е ревност, тъй като жената е имала предходна връзка с друг мъж, който е пребил съпруга й.

По случая е образувано е досъдебно производство, водено за причини на лека телесна повреда на жена при условието на домашно насилие. В хода на разследването се установи, че е осъществена принуда чрез заплаха спрямо пострадалата, в резултат на което тя е подстригана нула номер, нанесен й е също и побой, допълни Начкова.

Това ознаава, че в качеството на обвиняем срещу мъжа са повдигнати обвинения за три престъпления, като за най-тежкото от тях - принуда при условието на домашно насилие се предвижда затвор от 3 до 10 години.

Начкова призна, че мъжът не признава вината си.

Той обаче ще бъде задържан за 72 часа.

Кметът на Свищов Генчо Генчев коментира зверския инцидент в града, при който мъж преби и подстрига гола глава жена си и я разходи за назидание по улиците.

Генчев обаче уточни, че разходката не е продължила дълго, тъй като след подаден сигнал до полицията, тя е прекратила грозната гледка.

Градоначалникът разкри още, че побойникът се казва Емурла.

Преди време дойде при нас с едно от децата си за потърсване на жилище, в което да живее заедно с детето. Видяхме, че тогава наистина детето е в риск и общинската администрация осигури такова жилище в изградените нови социални жилища на Емурла, каза кметът.

След  като беше преместен там, останахме изключително изненадани от вчерашния случай с неговите действия, тъй като ние направихме още тогава проучвания за него и разбрахме, че той работи в едно от предприятията.

Следихме как се грижи за детето си и условията, които той му предоставяше, бяха добри, добави Генчев.

Детето посещаваше училище редовно, въпреки че и в риск. Родителят желаше да гледа детето си, а не да бъде предадено на институция и това ни даде увереността да подсигурихме условията и да дадем жилище на бащата, каза още Генчев.

Сега обаче ситуацията е различна, след като бащата е задържан, а според Генчев майката с двете деца се намира в центъра за настаняване за Спешна закрила.

Ще изчакваме решението на съда в Свищов и след това при всички случаи жилището ще бъде освободено от Емурла, завърши кметът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук