50-годишен водач от Русе  бе наказан от съда за хулиганство към полицай.  Случаят е от 25 януари т.г., като инцидентът е станал около 12:25 часа на бул.“България“ в района на пътен възел „Охлюва“, пише rusemedia.com.

Мъжът е пътувал с автомобила си, когато стигнал до патрулка на Пътна полиция с униформен служител, който извършвал контрол на скоростта с камера. Въпросният 50-годишен водач спрял колата си и заедно със спътника си слезли от автомобила и започнали да снимат полицая с телефоните си. Водачът си позволил да се нахвърли на служителя със серия обидни реплики, ругатни и други неприлични изрази. На това станали свидетели още двама полицаи, които са отишли на мястото.

Случаят е бил документиран по описа на ОДМВР – Русе, като е образувана проверка и материалите по нея изпратени в прокуратурата.

С постановление от 05.05.2023 г., по описа на Районна прокуратура – Русе и материалите по преписката, на 25.05.2023 г. на 50-годишния мъж е съставен акт по УБДХ и с решение на РРС, по наказателното дело с административен характер от 01.06.2023 г., му е наложена санкция – „глоба в размер 100 лв“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук