Солидно почерпен мъж нахлу с гръм и трясък в сградата на Шесто районно в Пловдив. Веднага започнал да крещи и да обижда първите униформени, които видял. Настоявал да освободят приятелите му от ареста. Те били тикнати зад решетките 10 минути по-рано след запой, уточнява "Марица".

Случаят датира от първите минути на 22 юни. Тогава полицаи са изпратени на ул. „Преспа“ по сигнал за силен шум, който нарушава обществения ред. Пристигайки на място, те заварват на пейка пред входа двама мъже и една жена, които пият и говорят на висок тон.

След като им се представят им разясняват, че употребата на алкохол на обществено място не е разрешена им поискват документи за самоличност. Пиянската компания обаче отказва да ги представи. При повторно поискване жената вади личната си карта и я връчва, но мъжете се дърпат и започват да обиждат.

„Какви сте вие бе ********, няма да ви дадем лични карти, ще ************* не е излязло в Държавен вестник, че не можем да си пием на улицата“, държали се провокативно те. 

Униформените повикали подкрепление и пияните авери били арестувани и отведени в Шесто районно. Малко след това техен приятел научил, че са в полицейското управление и се вбесил. Тръгнал с бърза крачка, макар и солидно почерпен, и нахлул в Шесто РУ с искане да ги освободят незабавно. След агресивното му поведение се озовал в ареста при останалите. 

Тримата задържани били изправени пред съда, като магистратите им определили глоба от по 300 лв. за всеки заради грозното му поведение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!