"Не мога да кажа, че съм бил политическо назначение, видно е от това, че изкарах само 10 месеца като началник на службата за охрана. Разочарован съм, че човекът, който оглавява службата, би трябвало да е познат на своите служители, те да са го виждали как работи в реална обстановка.

Той не е такъв човек", това каза бившият началник на Националната служба за охрана (НСО) ген. Красимир Станчев.

Той обяви, че подава оставка, след като няма да получи подкрепата цивилното и военното разузнаване да се обединят. По думите му назначенията в службите са донякъде политически.

"Службите се нуждаят от съответната реформа, не означава само да се сменят началници, а да се реформират по по-работещ начин. Изключително много ръководен състав се е съсредоточил във всяка една служба и стремежът на по-малките хора е да пораснат и да стигнат до по-висок етаж от своето развитие.

Ръководният състав би трябвало да се свие", коментира ген. Станчев в сутрешния блок на bTV.

Според него винаги има влияния в тези структури. Той подчерта: "Не съществува този баланс. Видяхте как произтече смяната на главния секретар на МВР. Стигна се до пререкания в общественото пространство".

Той коментира и убийството на бизнесмена Алексей Петров. По думите на ген. Станчев е възможно убиецът да е българин, обучавал се и работил в чужбина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук