Жител на Костенец, който преди години е бил близък с убитата фризьорка Милена Шишкова, е отказал полицейска охрана.   Васил, известен повече с прякора Пантуди, се смяташе за един от застрашените от заподозрения убиец Стоян Зайков-Чане, съобщава "Трафик".

Причината е, че според местните жители Чане често е проявявал ревност спрямо мъжете, с които Милена е имала връзки преди.  Затова Васил бил сред първите хора, на които полицията е предложила защита, докато не бъде открит и задържан Зайков. Той обаче заявил, че няма от какво да се страхува и е отказал охраната.

Припомняме, че БЛИЦ първи се свърза с Васил, който заяви пред наш репортер, че е имал единствено приятелски отношения с Милена, а приятелят й бил израстнал при него. 

На десетия ден от издирването на Чане стана ясно, че откритото в събота скривалище край Костенец не е ползвано от него, а от друг местен жител, който бил известен бракониер. 

На следващите снимки е имот, в който преди години Стоян се криел от полицията след поредна кражба. Става въпрос за къща в Горна Василица, който в момента е необитаема и се продава. Според Йорданка, която живее наблизо, Зайков се крил там с месеци. Помагал му собственикът на къщата, който починал.