Интимни снимки и провокативни чатове са подтикнали психопата Стоян Зайков - Чане да убие жена си Милена. Това е основната версия, по която работи МВР, научи "Телеграф" от разследването.
Костенец и околността от вчера са под тотална блокада на спецчастите. Във въздуха беше вдигнат хеликоптер на Гранична полиция, а в горите патрулираха и джипове с термокамери, с каквито се охранява границата. До редакционното приключване на броя обаче от психопата Чане нямаше и следа. 

Гореща новина от последните минути, свързана с убиеца от Костенец! 

Под въоръжена охрана се намират семействата на убитата Милена Шишкова и на бившия й мъж, както и близки приятели на жертвата. Криминалисти смятат, че непосредствено преди да застреля жена си, Чане е видял нейни провокативни снимки в мобилния й телефон, както и чатове с приятели. 

Познати на убитата жена споделиха, че Стоян бил изключително ревнив. Милена пък обичала живота и не искала да има нищо общо повече с него. 

"Както ходеше на дискотека и видеше, че Чане е там, започваше да флиртува с различни мъже, за да му покаже, че всичко е свършило, Това му действаше много зле и скандалите започваха", разказват хора от Костенец. 

Психолози разкриха нещо много тревожно за свирепия убиец от Костенец 

Фактът, че близки на Милена и Зайков са под охрана, коментира вчера и МВР шефът Младен Маринов в парламента. По думите му въпросните хора са преместени на защитени места, като сред тях имало и такива, които са влизали в контакт с Чане. 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов помоли да не се подават фалшиви сигнали за психопата, за да не се разпилява ресурсът на полицията. Той даде пример с такъв, подаден в четвъртък вечерта. Според фризьорка от Сандански Чане бил в града в кола с жена. Всичко било проверено и се оказало напълно фалшиво. 

В операцията в Костенец и региона се включиха освен баретите от СОБТ, но и гранични джипове, кучета, специализирани полицейски сили от София, още следови кучета от базата в Берковица. Полетяха и няколко дрона, които от по-ниска височина облитаха горите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!