Живко Стоянов, по прякор Кучето, е бруталният бургазлия, който заедно с авера си Станко Георгиев, експлоатирали 20-годишно момче и се гаврили с него по изключително дързък начин.

Случаят е от септември 2015 г., когато Живко Кучето и Станко буквално се изгаврили с момчето, като го накарали да се съблече голо (по боксерки), да мие чинии и да чисти пода в апартамент в жк. „Меден рудник“.

Ако жертвата се възпротивяла, двамата започвали да го бият с юмруци по главата и с ритници по тялото, пише Флагман.

Предния ден пък, със заплахи, го завлекли в имот в жк. „Братя Миладинови“ и го накарали да „напише показания“ кой и по какъв начин е наранил кучето на Живко. Показвали му различни снимки на други момчета и при незадоволителен отговор отново го спуквали от бой.

Живко и неговият приятел Станко изобщо не си поплювали. Категорично предупредили жертвата си, че „дори да влязат в затвора, рано или късно ще излязат и ще пратят някой да го убие или осакати“.

За това престъпление Живко Кучето е осъден на 1 година и 8 месеца пробация и 100 часа обществено полезен труд. Съучастникът му Станко получава идентична присъда, показа проверка в масивите на Районния съд в Бургас. 

И двамата са стари крими герои. Живко Кучето взриви бургаските зоозащитници, след като през 2016 г., пред очите на десетки жители на жк. „Лазур“ насъска питбула си срещу беззащитна котка, а след това я изкорми с нож.

Инцидентът стана до хранителен магазин близо бл. 21 в жк „Лазур“, намиращ се на метри от детска градина „Вълшебство“. Тогава случаят получи национален отзвук, но за жалост Живко се размина с домашен арест, а делото приключи с условна присъда.

През 2021 г. знаковата ъндърграунд фигура Николай Апостолов, познат в морския град като Келемето, и Живко Стоянов Кучето бяха сгащени да готвят пико на изоставен строеж край Гробищния парк в Бургас. На място бяха намерени и иззети двулитрова колба с гъста червеникава течност, която на полевия тест реагира на пико, както и други принадлежности и прекурсори за производство на метамфемин. 

През 2016 г. пък името на Станко Георгиев се появи в медиите, след като стана ясно, че в комбина със серийния грабител Пламен Кантарджиев Динята откраднаха „Мазда МХ 3” в района до бл. 23 в ж. к. „Зорница”. Бандитите тогава нападнаха собственика и го заплашиха, че ще го наръгат с нож, ако се оплаче в полицията

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук