57-годишният мъж, който наръга почти до смърт съселянин край Пловдив, официално се сдоби с обвинение. Той е привлечен за опит за предумишлено убийство.

Мъжът обитавал къща със семейството си в Рогош. В съседни домове живеели представители на фамилията на 32-годишен. Между двете семейства възниквали скандали и конфликти, придружавани със закани. 

В средата на май отново възникнал спор между фамилиите, като техни представители се срещнали в двора на една от къщите. Те носили дървени колове, метални тръби и си отправяли ругатни и закани.


Започнали да се бият, като по време на разправията 57-годишният извадил нож и намушкал съседа си на 32 години. По-възрастния е причинил 4 рани на съседа си.

Сигналът за криминалното деяние е подаден вчера на тел. 112. Към мястото на инцидента- улица "Петър Бонев" 7, веднага е изпратен екип на РУ Труд. Униформените установили, че възникнал скандал между двама мъже от различни ромски фамилии.

Единствено намесата на лекарите и осъществената оперативна интервенция предотвратили настъпването на смъртта на 32-годишния.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ