57-годишният пиян и дрогиран шофьор, помел 14-годишно момче с колата си в казанлъшкото село Бузовград,  е открит в дома си в съседното село Розово.

Пътнотранспортното произшествие е станало снощи, когато автомобил е помел момчето, престояващо с колелото си на пътния банкет. Шофьорът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил.

"В момента, в който са тръгнали да се прибират, виждат кола, която по тяхна преценка се движи с превишена скорост, блъска застаналото в началото на банкета 14-годишно пострадало дете. Детето изхвърча на няколко метра извън мястото, където е стояло и в момента е в тежко здравословно състояние с опасност за живота", заяви Татяна Димитрова, районен прокурор на Казанлък, цитирана от БНТ.

В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия на полицейските служители са установени водачът – 57-годишен мъж, и лекият автомобил. Той е тестван е за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетен е резултат 1.38 промила и наличие на наркотично вещество.

Мъжът е задържан за момента за 24 часа. Предстои прокуратурата да го задържи за 72 часа и да поиска постоянния му арест. Наказанието, което го грози, е затвор от 1 до 6 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук