Нямам информация все още, освен от медиите, така че не бих могла да коментирам. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с ареста на кмета на Район „Младост“ Десислава Иванчева, предаде „Фокус“.
„Кметовете се избират мажоритарно, включително и районните. Отговорността е голяма“, изтъкна тя. Попитана получавала ли е сигнали за нередности в район „Младост“ кметът посочи: „Имали сме сигнали за забавени преписки, които съм изпращала на вниманието на кмета на „Младост“, за да предприемане на действия. Разглеждани са и на комисия, но при мен са идвали само сигнали и оплаквания за забавени преписки в района“.

Четете още: Спецченгета с качулки окупираха кметството в "Младост"  

В отговор на въпрос получавани ли са сигнали от строителни фирми Йорданка Фандъкова уточни: „Сигналите, които съм получавала, са само за забавени преписки по административни дейности, които сме искали да бъдат процедирани, така както закона изисква“.

Четете още: Говорителят на Цацаров повдигна завесата около спецакцията срещу кметицата на "Младост" Десислава Иванчева  

Попитана как ще реагира на ареста на кмета на район „Младост“ в качеството си на неин шеф столичният кмет коментира: „Не съм шеф на районните кметове. Подчертавам, че всички районни кметове са избрани мажоритарно от гражданите на съответния район. Имаме само координационни взаимоотношения. Доста често се бърка, че съм шеф на районните кметове, но това не е така. Шефове са им гражданите, които са ги избрали“.

Четете още: Горещи подробности, СНИМКИ и ВИДЕО за ареста на кметицата Десислава Иванчева, спипана с тлъста пачка евро насред София   

В отговор на въпрос сблъсквала ли се е с проблеми в тези координационни взаимоотношения с Десислава Иванчева Йорданка Фандъкова посочи: „Проблемите са със забавени процедури по различни теми, включително и дейности на общината. Опитвали сме се да помагаме на район „Младост““. „Не деля кметовете нито по партиен, нито по друг признак. Хората в районите очакват и от мен като кмет на града да свършим работа по ремонти, поддръжка на района и инвестиции. В „Младост“ изграждаме голяма детска градина. Очаквам да започне и първият етап на парк „Въртопо“ всеки момент. Взаимоотношенията ни са чисто служебни“, каза още кметът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!