Мъжът, който уби жена в казанлъшкото село Бузовград, е направил опит за самоубийство. След като пробол многократно с нож 67-годишната си жертва, той пил сода каустик.
 

В момента, той се намира в казанлъшката болница, а медиците се борят за живота му.
 
Сигналът за престъплението е подаден на телефон 112 около 7:54 часа тази сутрин. Жертвата, самотноживеещата Христина Ч. била намерена мъртва в дома си от съселяни, според съдебния медик смъртта е настъпила в резултат на остра кръвозагуба от няколко прободни рани в тялото й, пише "Монитор". 

Извършителят на най-тежкото престъпление, бившият съжителят на Христина Георги /Йорго/ Чернев, е открит в безсъзнание недалеко от престъплението. Установено е че мъжът е изпил голямо количество сода каустик, състоянието му е тежко и настанен в здравно заведение.

Според жители на Бузовград Христина и малко по-възрастният от нея Чаушев се разделили преди около две години след серия от тежки скандали и побоища, но тормозът над жената продължил и в последствие. Само преди седмица Георги направил опит да прегази с автомобила си на улицата Христина, тогава тя се разминала на косъм само с уплахата.

Образувано е досъдебно производство за предумишлено убийство, под ръководството на старозагорската окръжна прокуратура се провеждат първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие и свързани с него претърсвания и изземвания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ