В хода на специализирана операция срещу незаконното производство и разпространение на наркотични вещества криминалисти от Трето РУ -Пловдив разкриха две домашни оранжерии за марихуана в града и близко село. 

На адреса на мъж в район „Северен“ било установено изолирано помещение с изградени системи за осветление, отопление и вентилация, в което се отглеждали множество канабисови насаждения в различен стадий на развитие.

При последвалите процесуално-следствените действия са иззети и осем пакета изсушена продукция с общо тегло 782 г, както и пушка с неустановен произход и начин на придобиване.

Същевременно лаборатория с подобно оборудване била открита и в дома на жена от пловдивско село, където били създадени благоприятни условия да виреят над 40 корена от наркокултурата, а допълнително са конфискувани и  почти 260 г марихуана.

В резултат на професионалните действия на разследващи от същото районно управление е пресечена престъпната дейност и на друг наркодилър на територията на областния град.

В жилището и автомобила му са открити голямо количество разфасовки с марихуана - общо над 2,8 килограма.

Иззети са още три електронни везни, седем електронни цигари със съдържание на синтетичен канабиноид и четири епруветки със семена от рода на конопа. 

Полицейски служители от Първомай пък са иззели близо 6,2 кг марихуана. Наркотикът бил установен под  формата на пакети и в насипно състояние в автомобила на криминално проявен и осъждан шофьор и при проверка претърсване в жилището му, извършено със съдействие на полицаи от ОДМВР – Хасково.

По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващ прокурор двама от извършителите са били привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук