Българска гражданка е задържана при операция в Италия. Това съобщават от пресцентъра на МВР. 
 

В късните часове днес, по международните канали за полицейско сътрудничество и обмен на информация в МВР са получени данни за задържана при операция в Италия българска гражданка. Към момента не се предоставя допълнителна информация, тъй като действията по разследването са в ход, уточняват от пресцентъра на вътрешното ведомство. 

Според информация в местния сайт calabria7.it., задържаната българка е Живка Танева Димитрова. Тя е под домашен арест.

Ролята й в престъпната организация не се съобщава. 

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес стана ясно, че властите в Италия са арестували 334 члена на калабрийската мафия Ндрангета, включително и политици, адвокати, счетоводители и служители на държавната администрация.

Операцията е проведена в ранните часове на деня. Задържани са хора от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa в Калабрия, България, Германия и Швейцария.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов на свой ред заяви, че до  този момент на територията на България няма извършени арести по искане на италианските служби.

"В непрекъснат контакт смес италианците не само по такива случаи, а и по други, които се развиват в момента - чисто като обмен на информация. Но досега не са искали от нас информация. Нямаме данни те да развиват дейност на територията на България, нямаме данни и за български граждани", категоричен бе Маринов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ