Италианската прокуратура разследва гибелта на 26 момичета от Нигерия, предимно тийнейджърки, чиито тела бяха намерени по крайбрежието на Апенините. Според някои от версиите момичетата може да са били жертви на трафик на секс робини. 80% от нигерийките свършват на улицата след пристигането си в Европа. Биват препродавани по няколко пъти още преди да стъпят на европейска земя.
Както БЛИЦ съобщи телата на 26 момичета от Нигерия, предимно тийнейджърки, бяха намерени по крайбрежието на Апенините. По информация на Би Би Си, повечето загинали са се намирали в една лодка заедно с бежанците, а три тела са били изхвърлени зад борда. 

По случая е започнато разследване.

В спасяването на мигрантите, пътували с гумени лодки са участвали два кораба – италиански и испански. Гледката при пристигането им в пристанището на град Салерно е била покъртителна. От корабите са слезли огромен бой носилки с останките на загиналите, които е трябвало да бъдат поставени в ковчези.  

Трагедията се случва въпреки мерките на ЕС и решението на италианските власти във водите на Средиземно море да патрулират военни кораби, които доведоха до намаляване на трафика. 

Оцелелите не са само мъже, сред тях има и бременни жени. Петима души са задържани и се разпитват от прокуратурата, като не е изключено някои от тях да бъдат самите трафиканти. Общо са спасени 375 души. Тръгнали са от Либия.