Готово е мнението на психиатри относно състоянието на студента, който бе задържан за убийството на собствената си майка.

Назначената съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза е изпратена до Окръжната прокуратура в Кърджали. Предстои със заключението да се запознае наблюдаващия обвинител. Едва след това ще се прецени дали да се предприемат други процесуални действия, или ще се внесе обвинителния акт, съобщава „Родопи voice“, позовавайки се на прокуратурата.

Токсикохимичната експертиза установи, че 21-годишният Стефан С. не е употребил алкохол или наркотици.

Към момента младият мъж се намира в ареста.

Припомняме, че той бе задържан рано сутринта на 12 април, след сигнал за викове и писъци от жилище в блок на улица „Средец“ в областния град. Служителите на реда и медицински екипи се натъкват на ужасяващата гледка на неколкократно наръгана с нож 52-годишна жена. Малко по-късно тя умира от раните си. Задържан и обвинен в убийство пък е синът на кърджалийката.

„Съжалявам. Уплаших се, че някой друг щеше да я убие и без да искам реагирах така“.

Това изрече 21-годишният студент Стефан С. в съдебната зала, няколко дни по-късно, когато магистратите му поставиха най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

От десет до двадесет години затвор може да получи при доказване на вина кърджалиецът. Това предвижда Наказателният кодекс по съответния член, по който той е привлечен като обвиняем за престъплението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ