Българинът, който бе арестуван във вторник, 22 юни, за изнасилването на 50-годишната чистачка в Петралона, беше отведен около 17.00 часа при прокурора, пише newsbg.eu.

Обвиняемият е откаран с бронежилетка и под защитата на въоръжени полицаи. В момента той се намира в прокуратурата, където ще бъде обвинен и след това отведен при следователя.

Ето кой е серийният изнасилвач от България, потресъл Гърция със зверствата си СНИМКИ

Предполагаемият изнасилвач на чистачката в Петралона беше изчезнал от района, за да избегне ареста. След като обаче полицията идентифицира неговите данни, въпрос на време бе да бъде арестуван. Нещо, което се случи по епизодичен начин – тъй като оказа силна съпротива, когато полицията го локализира в района на Неа Филаделфия.

35-годишният младеж беше решил да не се крие, а да бъде сред хората, вярвайки, че така ще дезориентира властите.Информацията, която стигна до полицията, е, че българинът се представя за просяк в централен парк в Неа Филаделфия. Властите научиха, че 35-годишният мъж е имал помощ от сънародник. Тогава полицията започнала да го наблюдава и така той стигнали до 35-годишния. Въпреки факта, че извършителят оказа съпротива, той не можа да избегне ареста.

При прокурора е отведен и другия българин, който го е скрил в къщата си и е обвинен в насърчаване на престъпник.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ