Румяна Ченалова е христоматиен пример, как човек, който се е превърнал в нарицателно име за корупцията в съдебната ни система, може да опита да се „изпере“, с помощта на социалните мрежи и с подкрепата на олигархичното задкулисие.

Въпреки че френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан през 2015г. я посочи поименно с пръст, като пример за корупция, от няколко години Ченалова не е спирала най-нагло да се представя за „борец против корупцията“. Профилът й във фейсбук изобилства от постове, в които громи „корумпирани“ според нея представители на властта, а на моралът, който ръси, включително и от ефира на телевизионни предавания, спонсорирани от подсъдими олигарси, би завидял дори Имануел Кант. Нещо повече, Ченалова ходи редовно с мегафон и на всички „протести“, организирани от подпомаганите от Цветан Василев, Иво Прокопиев и Джордж Сорос жълтопаветни НПО-та от рода на „Боец“ и „Правосъдие за всеки“ . 
 

Румяна Ченалова най-нагло „бори“ корупцията с мегафон

Днес обаче в ефира на бТВ бащата на една от жертвите на двойния убиец Илиан Тодоров, затрил двама младежи пред дискотека „Соло“ и успял да се укрие от правосъдието благодарение именно на пусналата го от ареста Румяна Ченалова, беше категоричен: „Тази женичка, съдийка, Румяна Ченалова, го пусна срещу една добра сума“. 
 

Наско Александров, баща на убития Васил Александров, изобличи Румяна Ченалова

Съсипаният от мъка Наско Александров, баща на убития 24- годишен Васил Александров, сподели още, че въпреки че целият съдебен състав е бил против пускането на убиеца, който впоследствие беше осъден на доживотен затвори и от години се издирва от Интерпол, Ченалова е била човекът, който го е освободил от ареста, като може да посочи и точната сума срещу което е станало това.

Александров призова премиерът Борисов и президентът Радев да направят всичко възможно, за да върнат убиеца в България и същият да понесе своята отговорност.

Обществото ни пък трябва най-после да се изчисти от „гнилите ябълки“, както и да не им позволява да наглеят на гърба на пострадалите от неморалните им действия хора.