Мъж уби с вила съседско куче в хасковското село Конуш, след като му удуши кокошката. В тази връзка Стефан Ангелов бил арестуван вчера след сигнал от стопаните на четириногото. За това сигнализираха трийсетина жители на селото, които застанаха в защита на задържания, пише Haskovo.NET.

Местните са на мнение, че Стефан основателно е реагирал в ситуацията. Обясниха, че въпросните стопанин Райко Панайотов и семейството му имали 3 кучета, които били проблемни.Заявиха, че четириногите са агресивни и постоянно обикалят по улицата и създават проблеми.„Хора убиват и задържаните са на свобода, а сега Стефан ще го вкарат в затвора за куче“, коментира една от недоволстващите жени.„Много пъти съм казвал на стопаните да си връзват кучетата, защото ще стане беля“, каза Жоро Русев.„След като едно куче е агресивно и напада и хора, собственикът би трябвало да си носи отговорност. Не може да го пускат свободно“, коментира Харизана Маринова. Тя и съседите й настояха да няма кучета по улицата.При недоволстващите хора дойде кметът на селото Златко Латунов, който беше запознат с проблема с кучета и знаеше за вчерашната ситуация. Той заяви, че многократно е предупреждавал собствениците да си връзват кучетата, но очевидно без резултат.


Латунов заяви, че преди Коледа, при доставката на дърва, бил нападнал от едното куче, което го заръфало за крака. Преди време пък едно от четириногите влязло в къщата на кмета и опитало да удуши кокошка, но той се намесил и успял да я спаси.

Майката на Райко – Зорка Колева, каза, че кучетата им си пребивавали в двора. Тя каза, че от сега нататък ще ги връзват.

За умъртвяване на животно по особено мъчителен начин законът предвижда лишаване от свобода до 3 години или пробация, както и глоба от 2 000 до 10 000 лева.