Хеликоптери и водолази ще се включат в издирването на още кокаин край Шабла, стана ясно от изявлението на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на пресконференция в Каварна. Той припомни, че южно от нос Шабла служители на Гранична полиция са заловили контрабанда от 169 килограма наркотик в шест сака, привързани с въжета към спасителни жилетки под водата. Всеки сак е с тегло 30 кг, а пакетите били с различни цветове и сгънати по специфичен начин.

От морето са извадени още няколко спасителни жилетки, но без сакове, за издирването на които се организира акция, ако времето позволи. Според Ивайло Иванов откритият кокаин е с висока чистота - над 90 на сто. Субстанцията е опасна и не може директно да се използва, предупреди той.

Според цените на едро на пазара, стойността на заловения кокаин е 13 600 000 лева, посочи директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ивайло Спиридонов. 1 кг се търгува на едро за 80 хиляди лв., а на дребно стойността би стигнала над 70 млн. лева.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!