Нагла кражба на бебешка количка за близнаци. Открадната е от жилищен блок близо до Съдебната палата в София. Родителите разпространиха кадри, от които се вижда как млад мъж си тръгва с количката. Става дума не просто за открадната вещ, а за отнета възможност на децата да бъдат извеждани навън.

Родители правят собствено разследване на случая. Бащата на близнаците обясни, че количката я няма от четвъртък сутринта. „Липсата на количката тотално проваля ежедневието на едно семейство с близнаци. Първото нещо, което направих, след като установих, че количката липсва, беше да отида в 4-то РПУ и да подам жалба. Полицията работи много активно по случая. Извършителят вече е установен и в момента се издирва. А освен полицията, реших да дам и аз своя принос, изцяло с разрешение от органите на реда, да изисквам информация от хората в квартала, да намеря записи от камери, т.е. гражданите могат да съдействат на органите на МВР за ускоряване на разследването”, обясни той пред Нова телевизия.

По думите му публичната кампания в социалните мрежи и в медиите са оказали своето въздействие и вече има предложения за 15 колички. „Поне половината от тях за временно ползване, а част от тях дори искат да ми ги подарят. Нямаме изградена стратегия, така или иначе темпетартурите са такива, че не можем да изведем децата”, каза бащата.

Той обясни още, че извършителят на кражбата е наркозависим: „Финансовият удар, който той налага на семейството ми е много по-голям от финансовата полза, която той може да извлече. Най-вероятно той ще отиде в заложна къща и за нея ще вземе 50 лева”.