Всички членове от легендарната банда за кражба на коли на Светослав Петков-Лъвицата носят колоритни прякори. Те са по-познати с тях, отколкото с истинските си имена, в подземния свят, пише „Телеграф”.
 

Светослав Петков, който е сред най-възрастните автокрадци у нас, получил прякора си още в детските години. Тогава обичал да гледа постоянно детското филмче „Симба”. Интересното е обаче, че обкръжението му решило да му лепне прякора Лъвицата (не в мъжки, а в женски род).

Разследващи разкриха как е била спипана бандата легендарни автоджамбази в София

Негови приятели споделят, че той много обичал да се грижи за себе си и от години бил запален по процедури като скубане на вежди, маникюр, педикюр, правели му редовно и кола маска, разказаха негови авери. Държал на външния си вид и гледал винаги да е с маркови дрехи.

Другият корифей  в краденето на коли – Асен Колев, пък получил прозвището си още като дете заради едно яке. „Носеше го толкова дълго, че накрая стана като хастар, приличаше поне на тоя плат, затова всички почнаха да му викат Хастара”, споделя негов доскорошен авер.

По думите му, Колев никога не е държал на външния си вид и ходел с едни и същи дрехи. Единственото, което го вълнувало, били колите. Той дори се хранел в автомобил, като редовно бил засичан да си купува фаст фуд и да ръфа сандвичите на предната седалка, докато оглежда следващия джип за крадене.

Третият кримигерой от бандата е Георги Михайлов. Познат е като Гопето, като прякорът му дошъл още от времето, когато ритал футбол за различни отбори. Това обаче останало далеч в миналото му.

Кико пък е познат и с втори прякор – Чепика. Причината е, че постоянно ходел скъсани обувки и много го подигравали за това.

Пепи пък бил наречен Софиянчето, когато заедно със семейството си се преселили от столицата в Перник. Именно негови приятели от миньорския град започнали да го наричат Софиянчето. Няколко години по-късно обаче семейството се върнало в София, но прякорът си останал така и до днес.
 
Един от най-бруталните прякори на бандит от групата е Чикията. Носителят му Светлин сам се хвалел в целия ъндърграунд, че е страстен любител на самозадоволяването и дори поставил рекорд по най-много бройки за час време, споделят негови авери.

Кьоравия пък получил прозвището си, защото недовиждал. Първоначално криел това и не смеел да носи очила, но после се примирил.

Друг от легендарната банда е Джери. Той е родом от Пернишко, където имал и цех за рязане на крадените коли. Още от малък започнали да му викат така, защото приличал поразително на мишката от детското „Том и Джери” – бил нисък и с по-големи уши.

Както БЛИЦ съобщи, във вторник в ранни зори повече от половината членове на ОПГ-то барабар с тартора Лъвицата бяха закопчани по бели гащи, докато спят в домовете си, и пуснати на другия ден от спецсъда без никакви мерки за неотклонение.
Хастара, Софиянчето, Гопето успяха да се покрият, но на следващия ден сами се предадоха и бяха разпитани в полицията. Как ще продължи разследването предстои да стане ясно на по-късен етап.