Най-малко осем души са били задържани при мащабната полицейска акция, която стартира късно снощи. Част от тях полицията залови на изхода към автомагистрала "Тракия" в два автомобила, съобщава БНР.
От МВР отказват повече подробности за момента През целия ден днес ще продължат претърсванията и разпитите в рамките на операцията на МВР.

Акцията започна снощи минути след 22.30 часа. Източници от МВР твърдят, че става дума за разработка на Главната дирекция за борба с организираната престъпност срещу организирана престъпна група. В операцията вземат участие Специализираният отряд за борба с тероризма, както и спецзвеното "Кобра" към СДВР.
 
През цялата нощ на няколко места в столицата имаше полицаи с маски и автомати. Претърсени са адреси на четири места в града. Престъпната група, за която има данни, че е наблюдавана от известен период - най-малко от месец, от ГДБОП, е свързана с тежки престъпления като разпространение на наркотици, измами и грабежи. Конкретното престъпление, за което са задържани 8-те заподозрени при сегашната акция, не е свързано с наркотрафик, според източници от МВР.
 
Групата не е свързана с отвличането на 25-годишния Адриан Златков, потвърдиха два независими източника от службите.

Още снощи главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за акцията, но отказа повече подробности. Спорен неофициална информация се издирват още няколко души, свързани с престъпната група - това е и вероятната причина от МВР засега да отказват до оповестяват подробности по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ