24-годишен бургазлия, извършил две престъпления в рамките на половин час, се опита да излъже полицията и да заобиколи закона, но не успя, а сам попадна в капана си. Екшънът се разиграл в първите часове в събота срещу неделя в кв. Горно Езерово, пише Флагман.бг.

Става въпрос за Милчо Кавръков от квартала. Младежът се напил до безобразие, качил се в лекия си автомобил „Форд Фокус“, но успял да стигне само до разклона извън населеното място. Там катастрофирал в канавката.

За да не го хванат обаче, той спретнал номер на полицията. Свалил номерата на колата, след което се обадил на тел. 112, за да съобщи за катастрофирал автомобил, изоставен в канавка. Милчо обаче се представил за брат си Никола.

Отишлите на място полицейски служители на място установяват колата, но не и него. По регистрационните номера разбират кой е собственикът, отиват до дома му, но и там не го откриват. Милчо не отговарял и на телефонните им обаждания. Униформените се връщат в Четвърто РУ-Бургас, обаждат се по централата, за да съобщят, че нямат връзка със собственика на автомобила.

През това време обаче получава се втори сигнал. Този път Милчо звъни от личния си номер и се представя. Подава жалба, че му е открадната колата. След като дава пълно описание на Форда, ченгетата правят връзка с двата случая. 

Този път полицаите успяват да го открият. При разпита Милчо си признава всичко и се оправдава с това, че измислил всичките истории, за да не го хванат в нарушение – пиян зад волана и да не му отнемат лекия автомобил.

А регистрационните табели е предал на свой авер. Всички лица са установени, призовани в Четвърто Районно управление – Бургас и разпитани в качеството на свидетели.

Регистрационните табели на автомобила са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук