Маските срещу коронавируса или по-точно липсата на им се оказа повод за истински екшън в Стамболийски. Местен извадил пистолет при скандал с други двама, защото не носели маски на лицето си, съобщиха от Марица. 

Грозната разправия с оръжие се разиграла пред хранителен магазин на ул. "Въча". Отпред, в присъствието на свидетели, сред които и деца, мъжът се скарал жестоко с други двама. Започнали да се разменят цветни обиди и заплахи, като поводът за ескалацията на напрежението бил неразрешен стар конфликт. 

Въоръженият не искал опонентите му да се приближават, тъй като били без маски и искал да го оставят на мира. Те обаче продължили спора, обърнали се към него и отказвали да си сложат маска. Местният извадил газовия си пистолет и го размахал с цел да ги сплаши.

Всички хора наоколо се изплашили. Конфликтът се разраснал. Веднага бил подаден сигнал в полицията. Пристигналите униформени задържали мъжа с пистолета и го отвели в сградата на Второ районно в Пловдив. Още на следващия ден арестуваният се сдобил с наказание от Районния съд - глоба в размер на 200 лв. 

На съдебното заседание се явил лично. Не признал вината си, казал, че може да е реагирал неправилно, но отрекъл да е удрял някого или да е отправял обидни реплики.