64-годишен мъж от брезовското село Чоба подал сигнал в районното управление в Раковски на 7 декември, че от банковата карта, на която превеждат заплатата му, липсва голяма сума пари. За кражбата мъжът разбрал след отказ за извършване на транзакция от банкомат.

Криминалисти предприели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и само в рамките на ден попаднали по следите на 53-годишна жена, която преди няколко години се преселила в Чоба. Мъжът и жената работили заедно в билкарски склад в селото.

При разкриването на деянието жената признала схемата, по която теглела парите, а цялата липсваща от сметката на тъжителя сума била открита в дома й.

Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура-Пловдив, под чието ръководство се води и разследването. 

От полицията призовават възрастните и самотно живущи да бъдат бдителни и да не се доверяват лековерно на хора, които им предлагат помощ при извършване на плащане и теглене с техните дебитни карти и припомнят, че записан ПИН код на лист, поставен в портфейла е гаранция, че в момента, в който недоброжелател се сдобие с него, ще има 100% достъп до сумата по сметката.