Мъж от Елин Пелин наруши забраната да приближава жена си, преби я, нахапа я и я изгори и въпреки всичко съдът го пусна от ареста. 

Под ръководството на Районна прокуратура – Елин Пелин се води досъдебно производство за извършени престъпления – нарушаване на заповед за незабавна защита срещу домашно насилие и причиняване на телесна повреда. В качеството на обвиняем по наказателното производство е привлечен А.А., съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Първоначалните действия по разследването са започнали след постъпили данни за това, че вечерта на 23.03.2021 г., в гр. Елин Пелин, мъжът не изпълнил съдебна заповед за незабавна защита, издадена по Закона за закрила срещу домашно насилие. Той бил отстранен от жилище, което съвместно обитавал с И.П.

Мъжът бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо жената, да спазва забраната да приближава местоработата й и местата за социални контакти и отдих.

В хода на събиране на доказателствата е било установено, че това не е единственият случай на нарушена заповед за незабавна защита. В периода от 22.03.2021 г. до 10.04 2021 г. А.А. няколко пъти приближил жената, влязъл в обитавания от нея апартамент, викал и я обиждал. Мъжът нанесъл на жената побой чрез удари с ръце и крака, изгаряне и ухапвания по лицето и тялото, причинявайки й телесна повреда.

С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е бил задържан за срок до 72 часа. Внесеното от Районна прокуратура – Елин Пелин искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на А.А. не е било уважено от съда, като му е била определена 500 лв. гаранция.

Въззивната съдебна инстанция е оставила без уважение протеста на прокуратурата, като е потвърдила наложената на обвиняемия от първоинстанционния съд мярка за неотклонение.