Съдът в Добрич постанови мерки за защита спрямо жена, жертва на домашно насилие и закана за убийство.

29-годишният, с когото 34-годишната потърпевша съжителствала до януари тази година, няма право да я доближава на разстояние по-малко от 100 метра, забранява му се да осъществява контакти с нея под каквато и да е форма, както и да посещава определени населени места, райони и обекти, в които тя пребивава или посещава.
 
Двамата съжителствали на семейни начала в продължение на няколко години, като през това време жената нееднократно ставала жертва на насилие от страна на мъжа. От страх тя не подавала сигнали към органите на реда за налаганите й физически и психически тормоз.

През януари тя успяла да прекрати семейните си отношения с обвиняемия, но това не сложило край на насилието спрямо нея. Жената била следена, заплашвана и тормозена.

Стигнало се до там, че на 24 март тази година бившият й мъж се заканил да я убие. В ранните часове на деня, след като предварително причакал пострадалата да тръгне към работното си място, на улицата и пред очите на свидетели обвиняемият залял жената със запалителна течност и я заплашил, че ще я запали. Жената успяла да избяга и този път подала сигнал в полицията.

Към момента на мъжа е повдигнато обвинение.
Решението на Районния съд в Добрич е окончателно.