Закопчаха в Слънчев бряг издирван с европейска заповед за арест 30-годишен мъж. Иван Георгиев, родом от Монтана, това лято работел като охрана на плажа в Свети Влас. На 19 юли обаче качулки атакували работното му място и го държали посред бял ден.

Във вторник Георгиев бе изправен пред Бургаския окръжен съд като обвиняем в участие в Организирана престъпна група (ОПГ) за неправомерно издаване на кредитни карти и пране на пари, пише Флагман.бг.

Георгиев и още четирима негови авери в периода от 2015 до 2018 година успели да заблудят австрийски банкови служители в Залцбург, че разполагат с доста средства и искат да им издадат кредитни карти без покритие. Така в рамките на 3 години Иван изтеглил над 35 хил. евро, след което изпрал парите.

„Не знам нищо за престъпленията, за които ме издирват в Австрия. Никога не съм бил там”, каза пред съдебния състав Иван Георгиев.

След като му бе разяснено в какво е обвинен и че европейската заповед за арест изисква той да бъде предаден на австрийските власти, 30-годишният мъж пожела да му бъде назначен австрийски адвокат, който да подпомага защитника му тук и заедно да движат развитието на делото.

Ненадейно в съдебната зала нахлу братът на обвиняемия, който заяви, че Георгиев не знаел какво говори и че бил с психично заболяване. Реално при изказванията на обвиняемия личеше, че има говорен проблем, но единствено психиатрична експертиза би доказала твърденията на брата и какви точно са заболяванията на Иван.

Адв. Ивайло Найденов увери, че още днес такава ще бъде изискана от съответните медицински заведения.

Делото бе насрочено за утре, 24 юли.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!