Вече цяло денонощие МВР, ръководено от силовия министър Бойко Рашков, продължава да крие информация за отвлечения бизнесмен Александър Алтънбашев. БЛИЦ припомня, че както медията ни първа съобщи, предприемачът, който е търговец на криптовалути, би похитен от неизвестни в неделя срещу понеделник.

За момента от МВР не оповестяват официална информация, но се знае, че от понеделник Александър Алтънбашев е в неизвестност и е спуснат във вътрешния бюлетин на МВР за издирване.

Основната версия, по която службите работят е отвличане с цел откуп. Ако това се потвърди, то значи малко повече от десет години след разкритието на групата за отвличания "Наглите", този вид тежка престъпност се е възродила. 

Отвличането на Александър Алтънбашев е първото по рода си от много години, през които държавата бе успяла да всее респект сред организираните престъпни групи, тарторите на повечето от тях влязоха в затвора или бяха изправени пред Специализирания наказателен съд.

Само в БЛИЦ: Горещи подробности за отвлечения търговец на криптовалута

Отвличането на младия търговец на криптовалути, за което все още полицията не е оповестила информация, повдига въпроса и за политическата отговорност на ръководството на МВР, начело с вътрешния министър Бойко Рашков, който преследвайки политическите опоненти на новите управляващи, очевидно допусна възраждане на организираната престъпност и връщането на криминални престъпления, за които българите бяха забравили.

Ексклузивно в БЛИЦ: Минути преди да изчезне, бизнесменът Александър е имал среща с мистериозен мъж

В последните месеци зачестиха поръчковите убийства, грабежите, кражбите на скъпи автомобили, дори телефонните измами, с които България се бе справила само преди 4-5 години.

Една от причината за този ръст на тежката престъпност, трябва да се търси в непрестанните атаки на вътрешния министър Рашков и на министър-председателя Кирил Петков срещу независимостта на българската прокуратура. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!