Българин, работещ във ферма в Шотландия, едва избегна затвор заради домашно насилие, свързано с това, че синът му е бил заловен да шофира в България без книжка.

Това е 39-годишният Асен Манолов, който в края на юли е признал за нападението над съпругата си по време на скандал, пише БГ Войс. 

Инцидентът е станал в град Пърт и е бил докладван на полицията от поне трима очевидци, които не познават българите и са се обърнали към властите независимо един от друг.

До 10 май 2023 г. му е даден изпитателен срок, след което ще бъде определено каква санкция да му бъде наложена.

Двамата с жена му работели във Великобритания от две години и се скарали, когато научил, че синът им е арестуван в България. Според очевидци той й ударил шамар и я съборил на земята, след което започнал да я дърпа за косата и продължил да й крещи. 39-годишният българин се е признал за виновен за нападение и заплашително поведение.

Освободен е под гаранция и условие да не контактува с жена си, на което тя се възпротивила и поискала той да се прибере у дома “възможно най-скоро”.

Жертвата на 39-годишния казала на прокурорите, че иска съпругът й да се върне у дома “възможно най-скоро” и не иска ограничителна заповед. Двамата работят във ферма за ягоди в района и живеят в каравана. Наложило се да бъде намерена отделна каравана, за да се изпълни условието за освобождаване.

Това е първото нарушение на Манолов, той няма криминално досие извън Великобритания.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук