Над 450 бивши колеги и близки се подписаха в подписка в знак на подкрепа на Крум Йорданов, който ограби офис на банка в центъра на Дупница посред бял ден. Подписката е инициирана от адвоката на Йорданов – Сашо Янев, а подписалите се в нея хора определят Йорданов като добър и отзивчив човек и колега, готов винаги да помогне при нужда. 

„Целта на подписката е да покаже, че Крум Йорданов не е нехранимайко и безотговорен човек, а напротив… Обществото трябва да знае какъв човек е. Съдът ще реши какво наказание да му наложи”, заяви адв. Янев, цитиран от struma.bg.

„В килията с Крум Йорданов има още едни мъж. Един ден на съкилийника му прилошало, глътнал си езика и се свлякъл на пода. Йорданов с бърза реакция и адекватни действия му извадил езика и го спасил от задушаване, което може да е било фатално за припадналия”, разказа служител от Окръжна следствена служба.

Йорданов вече втори месец лежи в ареста, след като на 20 юни извърши обир посред бял ден в офис на банка в центъра на Дупница. Тогава той успял да измъкне валута на стойност 53 745,05 лв., но полицаи от РУ – Дупница го откриха само за 30 минути и Йорданов им показал къде е скрил парите – в храсти до река Отовица.

Защитникът му Сашо Янев все още подържа мнението, че няма да иска от съда по-лека мярка за Йорданов.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ