40-годишният бивш полицай, задържан за банковия обир в Дупница, се изправи пред Темида. Окръжната прокуратура иска постоянното му задържане под стража и съдът уважи искането на обвинението.

Според прокуратурата "грабежът е извършен брутално". Обвиняемият Крум Йорданов пък заяви, че не помни нищо от своите действия, които били продиктувани от многобройните им кредити с жена му. Заяви, че 19 години е бил полицай, а дори е забравил къде е хвърлил оръжието. Той поиска да бъде оставен под домашен арест, за да се грижи за детето си, докато съпругата му е на работа, уточнява bTV.

Шест изстрела и няколко удара не успяват да паникьосат касиерката Цецка Цекина. Тя заключва въоръжения нападател в банковото помещение. Днес жената все още е в шок, разказва дъщеря й.

„Травмата е изключително голяма, основно психическата, има и някои физически наранявания, които се надявам скоро да отшумят, но психически се чувства много зле, много е изплашена. Не желае да говори за това нещо, дори ние от семейството не знаем, какво точно се е случило от първо лице“, разказва Весела Цекина - дъщеря на касиерката.

От стреса се съвзема и семейството на Цецка. То разбира за обира случайно от интернет.