Районна прокуратура-Асеновград наблюдава досъдебно производство за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Днес около 4 часа сутринта, е бил подаден сигнал чрез паникбутон за извършена кражба от търговския обект на бензиностанция на изхода от гр. Асеновград в посока към с. Бачково, общ. Асеновград.

На място пристигнал полицейски екип от РУ на МВР - Асеновград, като в помещението се намирала дежурната служителка, подала сигнала.

Екшън: Жена обра бензиностанция край Асеновград 

Тя обяснила, че докато била зад касата, близо до рафтове с подредени цигари, в търговския обект влязла непозната жена с маска на лицето. Тя отишла в касовото помещение и оттам взела наличните пари, част от които били от оборота, или общо 3 374 лева. 

Незабавно били проведени процесуално – следствени действия, в резултат на които се установило, че жената, която е влязла в търговския обект, работела преди на бензиностанцията. Според първоначалните данни, тя и дежурната служителка предварително се уговорили да откраднат парите и да си ги разделят.

Двете живеели заедно на квартира, имали финансови затруднения. При извършено претърсване и изземване в жилището им е била намерена част от отнетата сума, като от нея липсвали 200 лева.

Двете жени, съответно – 37-годишната дежурна служителка и бившата й колежка, на 32 г., са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Предстои с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Асеновград, да бъдат привлечени като обвиняеми. Разследването по случая продължава.   

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ