Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурорския син Васил Михайлов за закана с убийство на жена от гр. Перник.

В периода от 28.10.2022 г. до 21.07.2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния обвиняемият се е заканил с убийство на Боряна Р.

На 28.10.2022 г. около 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, Васил Михайлов се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето й. На неустановена дата през м. декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил на жената по телефона и отново й казал, че ще я убие. 

Шокиращи първи думи на прокурорския син Васил след белезниците

На 21.07.2023 г. около 17,30 ч. в гр. Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Б.Р.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години. В хода на разследването днес, 13.09.2023 г., бяха извършени обиск и претърсвания и изземвания на адрес в гр. Перник и бяха събрани достатъчно доказателства за привличането на Васил Михайлов към наказателна отговорност.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

Както БЛИЦ съобщи, днес полиция нахлу на адрес в Перник, на който прокурорския син търпи мярката си за неотклонение „домашен арест”. Търсеше се телефон, от който приятелката на Михайлов - Боряна Рангелова, твърди, че е заплашвана с убийство, докато Васил е бил в Софийския затвор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук