Един човек е бил убит, а трима други ранени след стрелба в търговски център в Ел Пасо, Тексас, съобщи полицията, информират Ройтерс и БТА.

Един заподозрян е задържан и полицията издирва друг възможен извършител, заяви пред репортери говорителят на полицията Робърт Гомес. Мотивът остава неизвестен.

"Беше хаотично. Хората бягаха. Бяха уплашени. Както казах, в търговския център имаше стрелба. Това предизвиква паника", каза Гомес.

Полицията помоли хората да избягват мястото на инцидента, където тече разследване.

Видео от новините показа как паркингът се изпълва с патрулни коли, чиито светлини мигат.

"Екипите разчистват търговския център. Събират свидетели. Това е голяма сцена, тъй като е търговски център, така че ще отнеме време", каза Гомес, като добави, че няма информация за състоянието на ранените.

Търговският център "Сиело Виста" се намира в непосредствена близост до магазин "Уолмарт", където въоръжен мъж уби 23 души на 3 август 2019 г.

Преди седмица мъж от Тексас се призна за виновен в извършването на федерални престъпления от омраза във връзка с това масово убийство, което му спести федерална смъртна присъда. Но той все още е заплашен от смъртно наказание по отделно щатско обвинение.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук