Разстреляният като куче с 5 куршума дилър номер едно на Перник Роберт Величков е движел наркотици по канала на покойния Райко Кръвта. Това пише „Телеграф”, позовавайки се на високопоставени източници от МВР.
Оперативните данни сочели, че убитият още през 2005 г. подземен бос на миньорския град оставил добре разработен канал за дрога, който Сашо Печения не само наследил, но и развил. Гръмнатият Роби бил дясна ръка на Александър и участвал в разпределение на наркотиците в пернишкия регион. Основните конкуренти на Печения – братята с прякори Бацилите, обаче от около месец влезли в челен сблъсък за преразпределение на територии, разказаха антимафиоти от ГДБОП.

Райко Кръвта създал приживе буквално железен канал за дрога през Брезник. Оттам минавал наркотрафикът, с който се захранвал пернишкият регион. Сашо Печения успял с течение на времето да се вклини в него и не само че не го загубил, а продължил да го експлоатира с пълна сила, смятат спецченгетата. По думите им, от няколко месеца Печения избрал за своя дясна ръка младия Роби. Въпреки крехките му 25 години, младият мъж успял да се наложи като силовак, който не си поплювал, ако трябвало да се респектира някой. Именно високото му самочувствие и самоувереност му изиграли най-лошата шега още преди година, когато беше закопчан с 30 дои кокаин в дискотека „Скрийм”, заради което лежа и в затвора. Освен това Роберт успял да се забърка в няколко дела за наркотрафик, по които бил свидетел в спецсъда. Затова и една от версиите е, че е разстрелян, за да не издаде някой от доскорошните си авери.

Не се изключва и хипотезата убийството да е старт на нарковойна в Перник между Печения и Бацилите за преразпределение на територии, смятат ченгетата.

Най-новата версия, по която МВР работи, е свързана с откритите преди няколко дни в Костенец 12 кг. висококачествен хероин. Смята се, че той е бил предназначен за Перник и региона.

Интересна подробност е, че шефът на Роберт – Печения, не е бил мишена на убийците, въпреки че са го пребили след екзекуцията. Това се смятало като предупреждение към него да се оттегли от нишата с хероин, казват ченгетата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ