Показно разстреляния рано тази сутрин пред кафе “Малибу” е 25-годишният наркодилър Робърт Величков. Запознати разказват, че убийците са били двама. След като гръмнали Роби, неговият приятел побягнал в пряката между “Батко Али” и “Малибуто” и паднал на земята, съобщава Zapernik.com.

Там бил бит от един от двамата въоръжени и се чувало как го псува, но по всяка вероятност е останал жив и здрав. Според свидетели, след изстрелите се чули викове: “Роби, стани, събуди се”.

Робърт е спряган за близък до пернишкия бандит Валентин Кирилов-Пуйката, чиито приближени се издирват вече седмица по подозрение, че стоят зад серията взривове и обири на банкомати от началото на годината, съобщава Нова Телевизия.

Убитият е криминално проявен, познат предимно с притежаване и разпространение на наркотични вещества. Осъждан е и е изтърпявал две ефективни присъди за наркотици – едната 10 месеца, а другата 1, 2 г., съобщиха от полицията.

Робърт е застрелян тази сутрин, около 3:00часа, между кафе “Малибу” и нон-стопа в центъра на Перник, само на няколко метра от полицейския участък.

Районът е веднага отцепен, проведени са следствени действия, а трупът е закаран в съдебна медицина.

Екзекуторите все още са в неизвестност.

А перничани вече се питат:  Има ли връзка разстрела на Роби с издирваните банкови обирджии от Перник, част от екипа на Пуйката?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!