Развитие по разследването на катастрофата на столичния бул. "Черни връх" преди месец, при която загинаха две млади жени. Георги Семерджиев е бил сам в мощния си автомобил, смятат разследващите. Вече всички записи от камери са предадени на следователи. Назначените експертизи обаче още не са готови, предава БНТ.

Логично би било, когато причиниш катастрофа, веднага да се опиташ да помогнеш. Случаят обаче не изглежда такъв. Буквално 17 секунди след жестокия сблъсък Семерджиев излиза от автомобила си и се отдалечава от мястото на трагичния инцидент.

По нищо не личи дори да се интересува какво е причинил. До момента, 35 дни след катастрофата, се оказва, че разпитаните свидетели са над 60.

Има обаче две жени. На записите от камерите се вижда, че малко след катастрофата те се приближават до автомобила, оглеждат и след това се отдалечават. Засега тяхната самоличност остава енигма. Разследващите обаче имат предположения кои са тези жени.

Разследващите вече са успели да уточнят маршрута, по който се е движил автомобилът, управляван от Георги Семерджиев в часовете преди катастрофата. Записите от всички камери по това трасе вече са предоставени.

На кръстовището при Моста на влюбените една от камерите е хванала автомобила фронтално и от записа се вижда, че в мощния джип Семерджиев е сам. Най-подробно вече са прегледани и записите от камерите на кръстовището, където е станала жестоката катастрофа.

"При прегледа на тези видеозаписи се вижда как лице от мъжки пол напуска автомобила и се отдалечава от мястото на произшествието 17 секунди след настъпване на удара.

На тези видеозаписи е назначена експертиза. Тя ще даде и технически детайли, очакваме нейното заключение", заяви Десислава Петрова, заместник-градски прокурор на София.

Биологичен материал с ДНК профил, който е идентичен с този на полицайката Симона Радева, както и нейни пръстови отпечатъци, са открити в автомобила. Те обаче са с давност поне няколко дни преди катастрофата.

"За нея вече знаем, че не е била в автомобила. Търсена е впоследствие по телефон, както вече е обяснено детайлно", допълни Десислава Петрова.

Минути след катастрофата до автомобила на Семерджиев се приближават две жени, оглеждат джипа и напускат мястото. На този етап самоличността им е неизвестна и те не могат да бъдат разпознати.

Очаква се заключение дали може да бъде направено лицево разпознаване.

"Това ще бъде уточнено и от заключението на видеотехническата експертиза, но записите са нощно време. Камерата е разположена отдалечено.

По всяка вероятност не очакваме да може да бъде извършено лицево-идентификационно изследване", каза още Десислава Петрова, заместник-градски прокурор на София.

Според източници на БНТ разследващите имат предположения за самоличността на жените.

Продължава и анализ на мобилните телефони, които са били активни в района в минутите след катастрофата.

И още един детайл. Назначената комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза на Семерджиев още не е готова, защото след първата беседа с него вещите лица са преценили, че е необходима и втора поне месец след инцидента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук