45-годишен мъж е задържан за жестокото убийство на възрастен човек в криводолското село Осен. Той е син на жертвата и е с психически проблеми, потвърдиха от прокуратурата във Враца. 

Зам.-окръжният прокурор Елена Станева, прокурорът Любен Владинов и шефът на районното полицейско управление във Враца Димитър Шейнов съобщиха подробности за бруталния случай на извънреден брифинг. 

Жертвата е 72-годишен жител на Осен. БЛИЦ припомня, че в събота той бе открит в дома си мъртъв, с нож, забит в гърлото му. След проведено разследване следите отвели криминалистите до един от синовете на жертвата. 45-годишният Д.П., който е с психически проблеми, е установен и задържан. 

Мъжът е лекуван от 2015 г. Неколкократно е настаняван принудително в специализирани заведения, имал е предписани лекарства. Към момента на извършването на престъплението обаче той не ги е приемал. 

Предстои да бъдат назначени множество експертизи, които да помогнат в разплитането на случая. Една от тях ще трябва да установи дали синът е осъзнавал и разбирал извършеното от него.

Към момента няма данни за конфликти в семейството или други мотиви, които да накарат сина да посегне на собствения си баща, уточнява Bulnews.

Обясненията му при разпитите не са адекватни и не дават съществена информация на разследващите.

Мъжът е с прокурорска мярка за неотклонение „задържане под стража“, а работата по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСИТ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук