Момченцето, което загина след падане от висок мост в покрайнините на Габрово, е единствено дете в семейството и е отглеждано при много добри условия.

"Няма в дирекцията постъпила информация за някакъв проблем в семейството с това дете, за съществуващи рискове, побой или каквато и да е била информация от такова естество", заяви Радослава Христова, директор на РД "Социално подпомагане" - Габрово, цитирана от БНТ.

Тялото на детето беше открито във водите на Янтра под висок мост. Една от версиите, по които работят разследващите е, че детето е блъснато от моста от втория си баща, който минути след това опитал да скочи след него и да се самоубие. Мъжът е задържан, води се досъдебно производство за убийство.

Сигналът за давещо се дете постъпил на телефон 112 около 6,30 часа тази сутрин. Момченцето е намерено удавено, а на моста криминалистите заварили втория му баща, който им казал, че блъснал детето и възнамерявал да скочи след него. Повече от три часа полицаи и психолози убеждавали мъжа да не посяга на живота си, след което той бил задържан. Съседи разказаха, че семейството живеело видимо спокойно до преди няколко дни.

"И преди една седмица сподели тука, даже се разрева, каза съпругата ми избяга, какво стана...не мога да кажа, какво им е отношението! Взела си багажа и къде е отишла, в неизвестност. Не я знае къде е, може би ме съмнява, че така я наказва чрез детето, коментира съседката Марта Георгиева.

"Тук баща му купуваше толкова много играчки, няма друго дете толкова задоволено! Не знам, аз това чух днес, когато казал, че разлепял брошури „Мамо, върни се!", заяви Руска Русинова, търговец. 

Разследващите работят и по втора версия, след като мъжът сменил показанията си и по-късно казал, че не е блъснал детето, а то само се подхлъзнало и паднало от моста.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ