Кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова вчера бяха задържани брутално. Това посочи PR-ът на общината Петър Кърджилов по време на пресконференция, посветена на застрояването на зелените площи в София, на която бе планувано да присъстват и двете дами.

Зрелищният арест бе извършен в центъра на София. Именно поради вчерашните събития двама от участниците решили да не участват в днешната конференция. „В интерес на гражданите на „Младост“ Десислава Иванчева е настъпила интересите на големи инвеститори“, посочи още Кърджилов. По думите му няма фирма и няма подкуп, а ръководството на района смята, че това е просто инсценировка.

„Автомобилът, който беше спрян, е служебен. До него имат достъп и други хора от общината. В нея работят и хора, които имат различна политическа ориентация и не желаят тя да бъде кмет“, заяви ПР-ът. Според него вероятно кутията е поставена в колата, преди да се тръгне от общината.

„Преди 3 седмици подадохме сигнал до главния прокурор за фалшификация, която е много явна. Вече трета седмица по този случай нямаме отговор от прокуратурата. Става въпрос за сграда с апартаменти. Имаме съобщение, изпратено до медиите, в което може да откриете няколко случая, които доведоха до този цирк и това грубо нарушаване на човешките права на единствения зелен кмет в София“, посочи още той.

Пред медиите архитект Павел Попов обясни, че за да може един закон да бъде добър, то той трябва да бъде харесван и изпълняван. Това е крачка към ред и порядък, а план, в който има вратички за корупция, е лош план, посочи архитектът. „Корупцията ще съществува винаги, ако не бъде ограничена“, поясни Павел Попов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!