19-годишният моторджия, който във вторник вечерта блъсна жена на пешеходна пътека по ул. „Краков“ във Велико Търново, няма свидетелство за управление на мотоциклет. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов, цитиран от regnews.net. 

По думите му свидетели са обяснили, че младежът, който напусна местопроизшествието, е карал на задна гума непосредствено преди инцидента.

Комисар Машов благодари на будните граждани, благодарение на които самоличността на виновника беше установена само за няколко часа.

Моторист помете пешеходка в Търново СНИМКИ

„Жената - на 72 години, е в тежко състояние. Благодаря на активната гражданска намеса. Благодарение на публикуваните снимки мотоциклета и мотоциклетиста бяха установени.

Лицето е задържано, образувано е бързо производство. Материалите по случая ще бъдат предадени на прокуратурата. Има пет наказания по Закона за движение по пътищата, момчето не е криминално проявено“, сподели старши комисар Машов.

Той изрази надежда, че възрастната жена, която пострада при инцидента, ще се възстанови от травмата.

„Мотоциклетът не е регистриран, без номер, беше се укрил. Затова, въпреки адекватната намеса на служителите на дирекцията, аз още веднъж искам да благодаря на гражданите за помощта и да ги призова да продължават да бъдат активни и да ни изпращат сигнали“, допълни още комисар Машов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ