Задържан е млад мъж, използвал специално техническо средство за незаконно проследяване и събиране на информация за друг човек, съобщиха от пловдивската полиция. 

Разследването започнало в началото на тази седмица в отдел „Икономическа полиция“ в областната дирекция на МВР по молба на млада пловдивчанка, която изразила съмнението си, че от няколко седмици местонахождението й във всеки един момент се следи незаконно.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339а от НК и уведомена Районна прокуратура – Пловдив, а сформираният екип започнал незабавна проверка на изнесените в сигнала факти и обстоятелства.

В рамките на предприетите действия е извършен и щателен оглед на автомобила на младата жена, на който е открито монтирано техническо средство за проследяване на движението й. Така случаят започнал да се разплита и като заподозрян за поставянето на специалното устройство бил задържан 24-годишният бивш приятел на потърпевшата.

При първоначалния разпит младежът признал, че закупил изделието по интернет с намерение да следи младата жена, подтикван от ревност.

С постановление на наблюдаващия делото районен прокурор на извършителя е повдигнато обвинение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук