Масов бой в село Микрево, община Струмяни, вдигна на крак полицейското управление в Сандански в събота вечерта. Две враждуващи фамилии се сбили жестоко след порядъчен запой и само бързата намеса на полиция предотвратила фатални последици от сбиването, пише struma.com.

Над 15 озверели мъже, въоръжени с прътове и камъни, са се млатили безпощадно.

В боя е пострадал млад мъж, който е транспортиран в санданската болница, където раните му са обработени. Шестима от инициаторите на боя са задържани.

Това е втория масов бой в селото за около седмица. Преди дни се сбиха фамилията на братята Аспарухови, които спечелиха от тотото над милион и половина и лека кола и фамилията на съседа им Кирил У. Поводът бил леко ПТП, което според един от братята милионери е било режисирано, за да стане скандал.

След ПТП-то и кавгата няколко души от фамилията на Кирил нападнали братята милионери с бухалки пред семействата им. Развихрил се масов бой, в който участвали около 20-тина души, 13 от които бяха задържани за разпит, имаше и 2-ма пострадали и настанени в болница.

Напрежението между клановете наложи денонощна полицейска охрана в селото, която бе вдигната завчера. Веднага след като полицията си тръгна микревци отново се биха зверски. От снощи отново полиция обикаля селото денонощно.