Освободеният от ареста тартор на ромската махала на Бургас в кв. "Кумлука" Пламен Пандурито, считан за наследник на легендарния рекетьор от квартала Мишо Пандурито, снощи е вилнял и е заплашвал с кърваво отмъщение няколко некоректни фамилии. Писъци за помощ са се чували по цялата улица „Огосово“ малко след полунощ, съобщава "Флагман", позовавайки се на свой източник.

Подадени са сигнали на телефон 112, че животът на няколко души е заплашен. Пристигналите на място патрули се натъкнали на десетки ужасени хора, които твърдяли, че освободеният от ареста наскоро Пламен Пандурито ги заплашва със саморазправа, лишаване от работни места, както и от получаване на „благини“ при разпределяне на различни помощи.

Пламен Пандурито е известен и като лихвар в квартала. Той е бил задържан до изясняване на случая. Днес са разпитани десетки жители от квартала, особено страшно е било в къщата на ул. „Огосово“ 22, където е имало семеен купон.

Пандурито нахлул бесен и според свидетели в нетрезво състояние. Заплашвал е жени и мъже за това, че на всички дал по 50 лева, а след това те не са гласували за партията, чийто номер той им дал. 

Днес една от потърпевшите – работничка в голяма почистваща фирма, майка на малки деца, заяви, че Пандурито може да я лиши от работното й място, за това, че тя е гласувала по съвест, а не за посочената от него политическа сила.
 
Тя не крие, че е взела 50 лева от него, но ги била похарчила, след което пуснала гласа си по лична преценка. Имало много хора в квартала, които не са удържали на думата си, а са взели по 50 лв. Те обаче не очаквали, че сега ще се налага не само да ги връщат, но и че ще бъдат малтретирани. 

Пандурито-младши бе задържан в дома си на 7 юли сутринта, след като в полицията имаше достатъчно доказателства, че именно на ул. „Вълчо Пушков“ 26 се раздават по 50 лв. Бе образувано и досъдебно производство, но няма данни как върви то. 

В квартала казват, че Пандурито обикаля от къща на къща и плаши всички, че ако дадат показания срещу него, „няма да им се размине“.