Трима души са арестувани в кв. Кумлука при нова специализирана полицейска операция за противодействие на купения вот в ромското гето в Бургас. Акцията се провежда в момента, а в района на участъка в кв. Победа ври от полиция, предава Флагман бг. 

По непотвърдена информация, единият от задържаните имал фирма за строителни дейности, другият също държал малък бизнес с работници за товаро-разтоварна дейност. 

Миналия четвъртък се проведе мащабна спецакция против купуването на гласове в няколко бургаски общини, в петък последваха и още подобни действия на униформените.

Деветима са арестувани, иззети са списъци с имена, компютри, лични карти. Част от купувачите на гласове са били лихвари от кв. Победа, които изнудвали длъжниците си да гласуват за определена партия. 

Междувременно стана ясно кои са тримата арестувани при мащабната спецакция в ромската махала на Бургас.

Тя се провежда в момента и е изключително масирана. Задържани са ромски тартори, които имат легални дребни бизнеси, но и по думите на съкварталците си – са и местни лихвари.

Първият от тримата тартори е с малко име Страхил, той имал бизнес с около 30 работници и живее на ул. „Московска“ 44 в гетото.

 Вторият задържан е стар познайник на органите на реда – наркобаронът Сергей Страхилов, който неведнъж е бил задържан.

Той е прочут заедно с брат си Емил. Двамата са издигнали огромни палати с изключително фамозен и натруфен вид един до друг на небезизвестната в махалата ул. „Тамара“, която в гетото прилича на циганския „Ориндж Каунти“.

Третият арестуван е Пламен Пандурито, който по всяка вероятност е роднина на лихваря Мишо Пандурито.

Ромите са оказали съпротива при извършването на арестите, акцията продължава и в момента.